maanantai 3. helmikuuta 2014

kääretorttu

Lauantaina leivoin kääretortun.
Perus kääretorttupohja, jonka leivon yleensä samalla ohjeella.
Aineet mitataan kolmeen samankokoiseen lasiin, neljä munaa, samanverran sokeria ja jauhoja. Jauhoista puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja, reilu 1tl leivinjauhetta ja tähän laitoin vielä n. 2 rkl kaakaojauhetta.

Täytteenä on:
5dl tomusokeria siivilöitynä
100g suolatonta voita
1 dl kaakaojauhetta siivilöitynä
0,5dl maitoa

Tomusokeri, kaakaojauhe ja huoneenlämpöinen voi vatkataan vatkaimen keskinopeudella tasaiseksi. Lisätään maito vähitellen hitaasti vatkaten. Ja lopuksi vatkataan vielä ainakin 5 min täysillä, kunnes seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeeta.

Täyteen päälle ripottelin vielä mustikoita.

Torttu rullalle ja jääkaappiin odottamaan tarjoamista.

Ei ehkä se terveellisin vaihtoehto, mutta hyvää se oli:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti