perjantai 9. tammikuuta 2015

kinkkumukiherkku

Kirjoitetaanpas ohje noihin kinkkumuki"kakkuihin" a:n toivomuksesta!
Kiitos a kommentistasi!

AINEKSET:

1 kanamuna
1 hyppysellinen suolaa
1 hyppysellinen mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
1 (tasainen) rkl jugurttia
5 (tasaista) rkl
1 1/2 tl yrttimaustettua sinappia
2/3 tl leivinjauhetta
2 rkl pieniä kinkkuakuutioita
(persiljaa)

Mukissa: Vatkaa yhteen järjestyksessä kananmuna, suola, pippuri, oliiviöljy,jugurtti, sinappi, jauhot, leivinjauhe ja kinkku.

Lisää pinnalle muutama kinkkupala ja hieman sinappia.

Kypsennä mikroaaltouunissa 1 minuutti 20 sekunttia (800W).

Lisää heti kypsennyksen jälkeen mukiherkun päälle muutama kinkkukuutio ja nokare voita sulamaan, ja jos hiukan haluaa nätimmät niin vaikkapa pieni persiljan oksa...



P.S.T. Ohje on vain yhteen mukikakkuun, jos teet useamman, paistoaika ainakin meidän mikrossa tuplaantui. (Teimme 2kpl)

Niin ja jos taikina meinaa kiehua yli, avaa mikron luukku ja anna laskeutua, jatka paistoa. (Suurempi ongelma ilmeisesti makeilla kakuilla). Tällä ohjeella, meillä Teeman mukissa mukit jäi hiukan vajaaksi.


Ihania herkutteluhetkiä!

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Testattu on ja hyvältä maistui. :) Ens kerralla voi jo vähän tuunailla ohjetta vaikka suolakurkkua lisäämäällä tms. - a

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaapas hyvä:) Mietin silloin kans tota suolakurkkua. Ainut on paisto mikä voi muuttua kun tulee lisää kosteutta, täytyy testata! Ehkä jo tänään kun tulee yksi vieras ja tähän on lähes aina aineet kaapissa:)

      Poista